Tips voor een origineel huwelijkscadeau

Geef samen met vrienden een (zelfgemaakt) cadeau. Dat wordt sowieso gewaardeerd. Geen tijd? De Envelop is je beste plan B.

Ben je als vriendengroep uitgenodigd voor een bruiloft? Dan kan het best lastig zijn om een origineel en tegelijkertijd persoonlijk cadeau te geven. Wij helpen je op weg.

Verzamel je troepen

Maak een groepsapp en geef gezamenlijk een huwelijkscadeau. Samen hebben jullie net een iets groter budget om een mooi cadeau uit te zoeken én nu kunnen jullie de voorpret delen. (Dat is toch het halve werk.)

Maak een podcast

Wil je samen een origineel, maar ook persoonlijk cadeau geven? Geef dan een podcast! Dat is nog eens wat anders dan een naambordje voor het huis of een borrelplank met de namen van het bruidspaar erin gegraveerd. En zeg nou zelf, hoe bijzonder is het voor het bruidspaar om hun beste vrienden te horen vertellen over die Eerste Ontmoeting?

Trouwens maakt podcasts op maat, speciaal voor bruidsparen. En dus ook voor vriendengroepen of de ceremoniemeesters! 

Zo klinkt het podcast-cadeau (sample)

Is iemand handig met monteren en hebben jullie genoeg tijd? Dan kun je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. 

Geen groot budget?

Een zelfgemaakt cadeau, waar meer liefde dan geld in zit, wordt sowieso gewaardeerd. Of dat nu een tekening van je kind is of een ingelijst schilderij gemaakt door de hele vriendengroep: het gaat om het gebaar. Ben je niet handig of heb je weinig tijd? Gepersonaliseerde cadeaus kun je ook altijd kopen. (Goed googlen doet wonderen.)

De envelop is áltijd een goed idee, want...

een bruiloft is best duur. En dus is de ‘simpele envelop’ altijd goed om te geven. In België is het gebruik dat je uitrekent hoeveel jouw aanwezigheid op de dag/avond kost en dit bedrag geeft aan het verse echtpaar. Hoe fijn is het voor hen als ze quitte kunnen spelen? 

In Nederland is deze gewoonte nog niet echt doorgedrongen en is het gebruikelijker om een bedrag tussen de €30 en €50 te geven als avondgast.

Ook een podcast?

Leuk! Bel gerust, dan vertel ik je meer.  

Lees meer artikelen